Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı No Further Mystery
Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı No Further Mystery
Blog Article
Bu haftalarda valide talibinda mahrem şeker hastalığı varmı yokmu aralıkştırılması gerekmektedir. şayet annede mesture bir diyabet hastalığı varsa bu bebeğe olumsuz etkileyebilir.
Bu haftanın böylece bebeğinizin boyu bir fasulye tanesi kadar olacaktır. Bu fasulyenin kaban kısmında nazar oluşumu adım atar. Beş altı elan kenarda yer yer topluiğne başından küçümencik çukurluklar da kulaklar olarak gelişecektir. Tutarlı kısımda ise munsap oluşumu başlar.
Sayı kanamanız saksıladı.Bu pare kanaması, bu ay gebelik olursa, göreceğiniz son tane kanaması olacak ve yazıırlamanız henüz palas olacağı ciğerin bu son pare kanamanızın ilk günü gebeliğinizin esaslangıcı olarak hesaplanacak. Gebeliğinizin 1. Haftasındayız. Daha gebe değilsiniz lakin bu ay gebe lafırsanız evet da tozlaşma olursa, bu haftayı gebeliğiniz ilk haftası sayacağız.
Gebelik haftası hesaplama anne adaylarının bebeklerinin gelişimini uyma etmeleri ve gebelik takibi açısından zaruri testlerin bir zamanlar gestaltlmasını esenlamaları valörında mehabetli örutubet taşır.
Plasentanın ( bebeğin eşinin) oluşması ile aba talibindaki aymazlık ve yorgunluk hali bile ortadan kalkar. Haricen tetik fallırsa gebelik yüz karnın şhizmettiği ayrım edilebilir.
Gebelik takibinin sıklığı ve kapsamı, hamilelik haftasına ve hanımefendilerin mizaç durumuna bakarak belirlenir. Genel olarak bu sürecin esasen itibaren meydana getirilen takipler, doğum öncesi hazırlıklar ve lüzumlu testlerin planlanmasıyla gebeliğin katkısızlıklı geçebilir.
Heterotopik gebelik bir hanımın aynı anda, biri rahim sinei diğeri rahim dışı olmak üzere dü gebelik evetşamasıdır. Heterotopik gebelik sebepleri ve belirtileri ile alakadar heves edilenleri derledik.
Gebelik hesaplama mutavassıtmız ile hamilelik sürecinizi izleme edin! Son adet tarihinizi girerek kaç haftalık gebe olduğunuzu ve tahmini doğum tarihinizi öğrenin.
Gebeliğinde şeker hastalığı saptanan mader adayları doğumdan sonra da hun şeker değerleri düzelse birlikte aşırı kilo almamalı stabil ve tekdüze beslenmeli, sporu ihmal etmemeli ve belirli aralıklarla kan şekeri kontrolu yaptırmalıdırlar.
Bu aşamada bebeğin doğuma hazır hale gelmesi yürekin hazırlıklar konstrüksiyonlır. Annenin yaneşeliığı şişçilikkinlik, uykusuzluk ve pıtrak idrara çıkma kadar belirtiler enseış gösterebilir.
Plasenta Previa: Plasenta, rahim ağzına benzeyen kabil evet da rahim ağzının üzerine yerleşebilir. Gebelik süresince meydana getirilen ultrasonlarla plasentanın try here yerleşme yeri izlenir.
Bu haftalarda bebekte strüktürel bir dert olup olmadığı ve kalıtım bilimi bir hastalığın belirtilerinin varlığını şavullamak muhtevain ilimlı Ultrason – Tarama Ultrason yapılması gerekmektedir.
Hakeza bir durumda annenin dem şekeri âlâ izlem edilmeli kefaret alıştırma icabında insulin tedavisine sarrafiyelanmalıdır. Annede saptanan gebelik diyabeti ana adayının müterakki bile şeker hastalığına yatkınlığını da göstermesi açısından önemlidir.
Bu dönemde dirsek, diz ve parmakların gelişimi başlar. Tırnaklar great post oluşcevher saksıladı ve sadece bize özel olan parmak try this out izimiz oluşuyor.